Welcome to Zambia
Door: Leonie en Jordi
Blijf op de hoogte en volg Leonie & Jordi
15 September 2011 | Zambia, Lusaka
Na enkele turbulente vluchten met 5 x dalen en stijgen, enkele koppen koffie, een echt Engels diner, 26 woordzoekers, 8 japanse puzzels en een verdwaalde sudoku zijn we veilig en wel geland op Lusaka. Nee dit keer geen slurf, gewoon een trappetje met zonnedak…
Binnen bemachtigden we na veel wikken en wegen van de Zambiaanse immigratie (50 dollar!) ons visum en mochten we de warmte tegemoet gaan! (Deze viel overigens heel erg mee).
Daar stond manchester-fan met een bordje ons op te wachten, die ons begeleidde naar zijn (iets wat aftanse) Toyota Corolla, om ons via de Zambiaans wegen naar het backpackershotel te brengen. Onze eerste rit kwamen we in aanraking met de (iets wat corrupte) Zambiaanse politie. Nee, we hebben niks gedaan de handrem van de Corolla bleek niet meer te werken.. oeps! Maargoed, we genoten wel van de eerste indrukken van ons gastland! En de manchester-fan bleek niet vies van een praatje.
Een nieuw land is altijd wennen.. wennen aan het klimaat, de mensen, de cultuur, maar ook aan het geld (hoe zat het ook al weer met die kwacha’s??!!? die was toch.. of nee.. verwarrend!). Dus het rekenmachientje op de nieuwe (oude) telefoons heeft zijn nut al bewezen!
Nu wachten we op het avondeten, dat duurt ‘even’ zeiden ze… En dan bedoelen ze ‘even’ op z’n Zambiaans! Geef niks we voelen ons nu al zo relaxt!!
Morgenochtend om 5 uur op, richting het busstation en daar een rechtstreekse bus naar Mpongwe, dat duurt ongeveer 5 uurtjes (dus als we om half 6 daar zijn moeten we voor het avondeten Mpongwe toch wel halen?!). Daar haalt Tijs, de projectmanager, ons op.
Nou lieve mensen we wachten nog ‘even’ (Zambiaans) op ons eten en gaan dan ‘even’ (Nederlands) slapen!
Liefs vanuit Lusaka!! Jordi en Leonie
(*Lokale drank, bij voorkeur koud nuttigen en de glazen fles is afgesloten met een kroonkurk)
15 September 2011 - 17:32
Anda:
Klinkt als een mooie start!, Geniet van MOSI en dat het 'even' wennen is aan 'even', leren jullie vast in de relaxte modus waar het nu op lijkt! Succes met de busrit morgen! En ik zou zeggen dat jullie het moeten kunnen redden ochtend half 6 tot avond half 6. Jawel, met een eventuele opstopping/pauze enz. zou je net voor het avondeten in Mpongwe moeten zijn! Fijne eerste avond daar in Zambia. groetjes Anda -
15 September 2011 - 19:51
Pim:
Kijk, das mooi! Goede busreis morgen en tot het volgende bericht!
Ow en slaap lekker!
15 September 2011 - 20:20
Roelien:
mooi zo, goed aangekomen! Was ik net te laat met een berichtje... haha geniet van jullie avontuur!!! dikke kus
15 September 2011 - 20:42
Paulien:
Hoi Leonie en jordy het aanpassen lijkt wel te gaan lukken! Gewoon op Zojn Afrikaans meedoen! Veel plezier daar. Gr. Evert en Paulien -
15 September 2011 - 20:42
Paulien:
15 September 2011 - 20:47
Hannie:
Relax man!! Komt wel goed schatje!!
Haasten doen we wel in Nederland. Prettige busreis en misschien rijdt dir ook wel (niet) op een schema -
15 September 2011 - 22:09
Rosalie:
Hey! Fijn dat jullie eindelijk na zo'n lange reis aangekomen zijn! Geniet ervan en ga lekker in de relax-stand want dat heb je daar wel nodig ;)! Dikke kus -
16 September 2011 - 13:14
Lonia.:
hoi leonie en jordi
gelukkig goed aangekomen.
ik wens jullie succes met afrikaanse avontuur !! spannend .groetjes van rob en lonia. -
16 September 2011 - 13:37
Ramon Noij:
Hallo Jordi en Leonie
Heel fijn dat jullie goed aangekomen zijn.En nu een lange bus rit.
Ik hou het reisverslag in de gaten.
Maak het gezellig
Groetjes uit lauwe Ramon